Arnhem biedt woonruimte

Duurzame en levensloopgeschikte woningen

Duurzame en levensloopgeschikte woningen

Doel

Duurzame en levensloopgeschikte woningen

Naast de betaalbaarheid van de woning is de juiste kwaliteit belangrijk voor de woonbeleving van de inwoners van Arnhem. Onder woonkwaliteit verstaan we een duurzame woning die levensloopgeschikt is en de juiste omvang heeft voor de doelgroep die erin woont en voor de plek waar de woning staat.

Turap 2 2021

Met woningcorporaties maken we afspraken over verduurzamen van woningen en het aansluiten bij de aanpak van de wijkgerichte energietransitie. Er is een succesvolle aanvraag gedaan bij het Volkshuisvestingsfonds voor de verduurzaming van particuliere woningen. Voor gestapelde nieuwbouw streven we naar levensloopgeschiktheid.

Jaarverslag 2021

De corporaties en de gemeente werken gezamenlijk aan de wijkgerichte energietransitie. In de prestatieafspraken met de corporaties en huurdersverenigingen zijn concrete afspraken over energiebesparing gemaakt. Circa 1.100 corporatiewoningen met label D/E/F/G zijn verbeterd tot label A/B/C in 2020 ten opzichte van 2019. De resultaten van 2021 worden gemonitord en zijn in de loop van 2022 bekend.

Voor gestapelde nieuwbouw hebben wij in 2021, volgens de Arnhemse Woonprincipes, rekening gehouden met het realiseren van levensloopgeschikte bouw. Daarbij werden in 2021, indien mogelijk, liften en buitenpandige ruimtes voor scootmobiels toegevoegd aan gestapelde nieuwbouw. Voor het ontwikkelen van gestapelde nieuwbouw hebben we, met de huisvestingsverordening als leidraad, onder andere rekening gehouden met het volgende:

  • Het realiseren van woonruimtes voor senioren op één gelijkvloerse verdieping. Als dit niet mogelijk bleek werd een traplift toegevoegd aan de woning.
  • Het borgen van de toegankelijkheid van woningen (denk hierbij aan de hoogte van deurposten en de draaicirkel van rollators).

Deze pagina is gebouwd op 04/22/2022 14:19:16 met de export van 04/22/2022 08:58:53