Dichtbij de Arnhemmer en integraal

Transformatie cluster Werk en Inkomen

Transformatie cluster Werk en Inkomen

Inspanning

Transformatie cluster Werk en Inkomen

Per juni 2020 is de transformatie van het cluster Werk en Inkomen ingezet. Gebiedsgericht werken is daarbij leidend, evenals de integrale aanpak. Concreet betekent dit dat we meer contact en aandacht hebben voor de Arnhemmers op weg naar werk en kijken naar wat er nodig is om dit te realiseren. We voeren de regie op wat er nodig is om sociale, maatschappelijke en economische zelfredzaamheid te organiseren en sluiten daarbij aan bij de wensen en behoeften van de Arnhemmers die een beroep op ons doen. De transformatie van Werk en Inkomen is een forse opgave waar de komende jaren verder aan gewerkt zal worden.

Turap 2 2021

De gebiedsteams van Werk en Inkomen zijn op sterkte en voeren vanuit het perspectief van onze inwoners, in nauwe samenwerking met de Sociale wijkteams, regie op trajecten richting activering en toeleiding naar (betaald) werk. We professionaliseren de gespreksvoering tussen regisseur, wijkcoach en inwoner (samen beslissen), werken aan de totstandkoming van gebiedsagenda's en aan de doorontwikkeling van de inrichting onze (stedelijke) participatie rotonde. Hierdoor ontstaat een sluitende netwerksamenwerking dichtbij de Arnhemmer en gericht op perspectief.

Jaarverslag 2021

De gebiedsteams van Werk en Inkomen zijn op sterkte en voeren vanuit het perspectief van onze inwoners, in nauwe samenwerking met de Sociale wijkteams, regie op trajecten richting activering en toeleiding naar (betaald) werk. We professionaliseren de gespreksvoering tussen regisseur, wijkcoach en inwoner (samen beslissen), werken aan de totstandkoming van gebiedsagenda's en aan de doorontwikkeling van de inrichting van onze (stedelijke) participatie rotonde. Hierdoor ontstaat een sluitende netwerksamenwerking dichtbij de Arnhemmer en gericht op perspectief. Er zijn in 2021 meer regisseurs ingezet om het spreken van onze huidige inwoners in de bijstand te versnellen en uitvoering te geven aan de herstelagenda. Meer inwoners zijn op trajecten geplaatst en vanuit een vollediger inwonersbeeld kunnen we nu aan het netwerk bijdragen.

Bij de benadering van onze inwoner vinden wij het belangrijk dat wij in onze communicatie duidelijk en begrijpelijk zijn. Dit betekent dat wij naast professionaliseren van onze gespreksvoering gestart zijn met het herzien van onze schriftelijk communicatie. Belangrijkste doelstelling is voor alle doelgroepen in heldere en begrijpbare taal te communiceren. Met een verdere optimalisatie van onze interne processen en de monitoring zetten wij in op integrale en meetbare processen die aansluiten bij de transformatie van het cluster.

Deze pagina is gebouwd op 04/22/2022 14:19:16 met de export van 04/22/2022 08:58:53