Perspectief bieden

Doorontwikkelen Werkgeversservicepunt Midden Gelderland (WSP)

Doorontwikkelen Werkgeversservicepunt Midden Gelderland (WSP)

Inspanning

Doorontwikkelen Werkgeversservicepunt Midden Gelderland (WSP)

Als gevolg van de coronacrisis was in de arbeidsmarktregio Midden-Gelderland de behoefte groot om op regionaal niveau in te zetten op behoud van werkgelegenheid en het zo veel als mogelijk voorkomen van werkloosheid. Het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland vervult met de inrichting en uitvoering van het platform 'Middengelderlandwerktdoor' hierin een belangrijke rol in onze regio en zal dat in 2021 voortzetten. In 2020 is de regionale opdracht van het Werkgeversservicepunt herijkt op basis van de ervaringen van de afgelopen vijf jaar. De nadruk van de dienstverlening zal vanaf 2021 liggen op het adviseren van werkgevers in onze arbeidsmarktregio over inclusief ondernemen, het faciliteren van werkgevers bij het vervullen van de banenafspraak en het verwerven van vacatures en arbeidsmogelijkheden voor mensen met een afstand tot werk.

Turap 2 2021

2021 wordt gezien als het ontwikkeljaar of 'bouwjaar' van het Werkgeversservicepunt Midden Gelderland. Op basis van de herijkte opdracht zijn in de eerste helft van 2021 de overeenkomsten tussen de MGR en UWV en gemeenten geactualiseerd. Hiertoe was ook noodzaak door een wijziging in de wet SUWI, die januari 2021 van start ging. In het eerste kwartaal van 2021 is een uitvoeringsprogramma 2021 en 2022 opgesteld, waarin de nieuwe kaders voor de uitvoering zijn opgenomen.
Gedurende het jaar 2021 wordt het herijkingsproces op verschillende thema's uitgewerkt, zoals de harmonisatie van de uitvoering, het optimaliseren van het proces van matching en bemiddelen, de toegankelijkheid van klantprofielen, het dienstverleningsmodel en de positionering van het WSP.

Jaarverslag 2021

De dienstverlening van het WSP is gericht op het adviseren van werkgevers in onze arbeidsmarktregio over inclusief ondernemen, het faciliteren van werkgevers bij het vervullen van de banenafspraak en het verwerven van vacatures en arbeidsmogelijkheden voor mensen met een afstand tot werk. Als gevolg van de coronacrisis was in de arbeidsmarktregio Midden-Gelderland de behoefte groot om op regionaal niveau in te zetten op behoud van werkgelegenheid en het zo veel als mogelijk voorkomen van werkloosheid. Het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland vervult met de inrichting en uitvoering van het platform ‘Middengelderlandwerktdoor’ hierin een belangrijke rol in onze regio en zal dat in 2022 voortzetten zolang dat nodig is. Eind 2021 heeft het WSP een regionale bestuurlijke opdracht gekregen om een accentverschuiving aan te brengen: om in plaats van vraaggericht (vanuit de vacature) meer aanbodgericht (vanuit de inwoner) te werken om zo in te spelen op de huidige krapte op de arbeidsmarkt, waarin voor de primaire doelgroep van het WSP nu veel kansen liggen. Dit past in het streven naar een flexibele en wendbare organisatie, die snel kan inspelen op veranderingen in de arbeidsmarkt.  Dit betekent op de korte termijn onder andere de dienstverlening verbreden naar werkervaringsplekken/stages en op zoek gaan naar werkgevers die inclusief willen werken in een intensieve samenwerking met andere ketenpartners zoals Scalabor en andere re-integratiebedrijven.

Deze pagina is gebouwd op 04/22/2022 14:19:16 met de export van 04/22/2022 08:58:53