Inclusief Arnhem

Diversiteit in organisaties

Diversiteit in organisaties

Inspanning

Diversiteit in organisaties

Als gemeente gaan we invulling geven aan de rol van 'matchmaker'. Met het delen van goede voorbeelden stimuleren we Arnhemse bedrijven om mensen, die normaal buiten het blikveld blijven, een kans te geven. Zelf hebben we hierin als werkgever een belangrijke voorbeeldrol.

Turap 2 2021

Verschillende organisaties, waaronder Arnhemse organisaties die onderdeel zijn van de Diversiteitsreis (een netwerk dat bestaat uit onder meer: Provincie Gelderland, Rozet, Rabobank, Rechtbank Gelderland, Dirkzwager, Volkshuisvesting en gemeente Arnhem), hebben de ambitie om de diversiteit binnen hun organisaties te verbeteren. Ze lopen hierbij veelal tegen dezelfde vraagstukken aan en zijn zoekende wat een goede aanpak is. We hebben dit jaar een eerste conceptvoorstel ontwikkeld hoe we met een netwerk van Arnhemse organisaties diversiteit binnen hun organisaties meer gaan stimuleren. In een aantal sessies met Arnhemse organisaties hebben we het voorstel getoetst en concreet gemaakt. Dit jaar gaan we verdere stappen zetten om het voorstel door te ontwikkelen en aan de slag te gaan.

Jaarverslag 2021

In 2021 zijn we begonnen met een aantal bijeenkomsten voor onze deelnemende organisaties en partners. Dit waren er iets minder dan gepland, omdat we vanwege de coronamaatregelen niet fysiek bij elkaar konden komen. De deelnemende organisaties hebben in online sessies gedeeld welke stappen zij zetten in het diverser maken van hun personeelsbestand, ze hebben gebrainstormd over nieuwe projecten en ideeën en inspirerende gastsprekers hebben leerzame kennis gedeeld. Naast de organisaties die al meedoen aan ‘Diversiteit in Organisaties’, hebben meerdere organisaties zich gemeld om ook mee te doen en we zijn nu bezig de groep deelnemende organisaties uit te breiden.

Daarnaast zijn we begonnen met de tweede editie van ons DUO-project, waarbij een van onze partners samen met een andere deelnemende organisatie in gesprek gaat om van elkaar te leren. Er zijn inmiddels 17 koppels ontstaan en we horen positieve berichten over de stappen die gezet worden. Zo heeft Flores (Samen met de HAN en Empowering Nisa) een klas van 20 Pabo-studenten met een diverse achtergrond opgestart om straks, na 4 jaar als basisschoolleraren aan de slag te gaan. Dit omdat kinderen met een migratieachtergrond onevenredig vaak te maken hebben met onderadvisering door stereotype beelden die hun (veelal ‘witte’) leraren hebben. Daarnaast zullen deze diverse leraren fungeren als voorbeeld voor hun toekomstige leerlingen.

Deze pagina is gebouwd op 04/22/2022 14:19:16 met de export van 04/22/2022 08:58:53